top of page
Project in ontwerpfase

In het idyllische landschap langs de steenweg, temidden van het weelderige groen, staat De Zwarte Stijltjes trots te pronken. Deze unieke vakwerkhoeve, volledig opgetrokken uit leem, ademt geschiedenis en charme uit als geen ander. Als mogelijk de eerste nederzetting langs de steenweg, heeft dit pand door de jaren heen veel gezien en meegemaakt.

Ooit fungeerde het als een levendig café, waar dorpsbewoners bijeenkwamen en reizigers verwelkomd werden met warmte en gastvrijheid. Maar nu staat De Zwarte Stijltjes voor een nieuwe uitdaging. De tand des tijds heeft zijn tol geëist, en deels over de rooilijn gelegen, moet het pand volledig worden gedemonteerd en verplaatst.

Hoewel dit een ingrijpende stap is, opent het tegelijkertijd de deur naar een wereld van mogelijkheden. De toekomst van De Zwarte Stijltjes is nog ongeschreven, en de bestemming ervan staat wijd open. Misschien wordt het omgevormd tot een charmante bed & breakfast, waar gasten zich kunnen laten betoveren door de rustieke schoonheid en authentieke sfeer. Of misschien wordt het een praktijk voor vrije beroepen, waar professionals hun talenten kunnen ontplooien te midden van een inspirerende omgeving.

Een andere optie die wordt overwogen, is om van De Zwarte Stijltjes een kangeroewoning te maken, waar meerdere generaties onder één dak kunnen wonen en leven, verbonden door hun liefde voor dit unieke stukje erfgoed. Wat de uiteindelijke bestemming ook moge zijn, één ding is zeker: De Zwarte Stijltjes zal blijven schitteren als een juweel langs de verbindingsweg Sint-Truiden - Herk-de-Stad, een symbool van verleden, heden en toekomst.

De Zwarte Stijltjes
Nieuwerkerken

bottom of page