top of page
Rosas2.jpg
Project in ontwerpfase

In het hart van Diest, gekoesterd door de tijd en doordrenkt van geschiedenis, staat de oude infirmerie te pronken. Gebouwd met een elegantie die enkel de tand des tijds kan doorstaan, werd deze betoverende locatie in 2022 met zorg omarmd in een erfpachtconstructie, een belofte voor een nieuwe toekomst.

Nu, in 2024, staan de deuren van de oude infirmerie wijd open voor een opwindend nieuw hoofdstuk. Achter de schermen wordt er koortsachtig gewerkt aan het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning, een cruciale stap in het vervullen van de dromen die deze plek koestert. In nauwe samenwerking met de dienst Onroerend Erfgoed Vlaanderen wordt er gewaakt over de historische integriteit van dit juweeltje, terwijl tegelijkertijd ruimte wordt geboden aan innovatie en vernieuwing.

Het doel is helder: eind 2024 zal de oude infirmerie haar deuren openen als een sprankelende nieuwe horecazaak, waar het verleden naadloos versmelt met de toekomst. Maar dit is niet zomaar een restauratie; ook de majestueuze serre en de betoverende orangerie worden nieuw leven ingeblazen. Een gevoel van eenheid zal worden gecreëerd, een verbinding tussen verleden en heden, door middel van een petanquebaan die zich uitstrekt tussen de infirmerie en de serre/orangerie.

Deze petanquebaan belooft meer dan alleen maar een spel; het wordt een ontmoetingsplaats, waar vrienden bij elkaar komen, verhalen worden gedeeld en herinneringen worden gemaakt. Te midden van het idyllische park Cerckel, doordrenkt van rust en sereniteit, zal deze nieuwe toevoeging de ziel van de oude infirmerie verrijken, waardoor het niet alleen een bestemming wordt, maar een ervaring om te koesteren voor generaties die komen.

De Oude Infirmerie
Diest

bottom of page