top of page

Bouw
coördinatie B2C

Wie zijn wij?

Bij BuildingLAB hebben we een jarenlange expertise in het coördineren van bouwprojecten, gaande van kleine verbouwingen tot grote private en openbare werken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Gaat u bouwen of verbouwen, maar weet u niet hoe dit in goede banen te leiden? Dat is heel normaal. De meeste mensen bouwen of verbouwen slechts 1 of 2 keer in hun leven.

Bij een bouwproject is het belangrijk dat alles op elkaar is afgestemd.

Budgetbegroting, budgetbeheer, materiaalkeuzes, samenstellen van een bouwteam, de werken vlot op elkaar laten opvolgen, controleren dat de juiste materialen en normeringen worden nageleefd, anticiperen bij eventuele problemen en zorgen voor een vlot verloop van uw bouwproject.

 

Bij de start van het project starten we met een budgetbegroting.

Hiervoor vragen wij als onafhankelijke partij offertes op voor de benodigde werken. Dit kan bij aannemers die u zelf aanbrengt, bij onze betrouwbare partners met wie wij al jaren samenwerken of een combinatie van beiden. Weet u nog niet welke materialen en mogelijkheden er bestaan? Daar adviseren wij u graag bij. Zodra u als klant de aannemers en materialen heeft gekozen, wordt het bouwteam en projectbudget samengesteld.

Nu kan men starten met de uitvoeringswerken. Aan de hand van een vooropgestelde planning zorgen wij dat we werken elkaar goed opvolgen.

Zowel bij de tussentijdse facturatie als de eindvordering waken we over het projectbudget. Eventuele meerwerken worden steeds eerst overlegd met de klant alvorens deze goed te keuren aan de aannemers. Bij onvoorziene omstandigheden proberen wij tijdig te anticiperen op de situatie.

Zodra alle werken uitgevoerd zijn, stellen wij (of de architect, dit kan verschillen per werf) een AS-Builddossier op waarin de gekozen aannemers en materialen opgelijst staan.

Tijdens de rondgang met de klant doen wij een laatste kwaliteitscontrole over de uitgevoerde werken.

bottom of page